Tips inför NHL-resan till New York: ”Det var helt surrealistiskt”
Mathias Andersson var i New York hösten 2017. Bilder: Pixabay, Wikipedia och privat.

I dagarna släpptes NHL:s spelschema för säsongen 19/20 och en rad heta hockeymatcher väntar oss hockeyälskare. Men vad ska man främst tänka på när man bokat sin NHL-resa? Och hur är det att uppleva den mäktiga stämningen på plats i lika mäktiga Madison Square Garden när New York Rangers spelar hemma?

Boka din drömresa till NHL redan idag med Nickes.Com

Hösten 2017 var Mathias Andersson och hans pappa i New York för att se matcherna New Jersey Devils-Arizona Coyotes och New York Rangers-Vegas Golden Knights.
— Vi bodde precis vid Penn Station, så där kunde man ta ett tåg direkt till New Jersey. Sen var det bara 500 meters promenad, om ens det, till arenan, berättar Mathias om resan som bokades via Nickes.Com.

Skridskoåkning i Central Park. Foto: Mathias Andersson

Mathias berättar om en hisnande känsla när han och hans pappa för första gången anlände till Manhattan.
— Jag kommer ihåg första känslan när man kom upp från Penn Station och ut på gatan där. Det var som att kliva in i en film, man blev nästan överkörd av alla dofter och intryck. Alla människor och de hör höga skyskraporna. Det var helt surrealistiskt.

Mathias Andersson satt på vanlig åskådarplats under mötet Rangers-Vegas. Men han hade pressackreditering genom sin yrkesroll som journalist och intervjuade spelare efter matchen. Foto: Privat

Nickes.Com hjälpte till med flyg, hotell och matchbiljetter. Men vad ska man i övrigt egentligen tänka på innan man beger sig på en NHL-resa till USA?
— Först och främst: Skaffa visum, berättar Mathias och fortsätter:
— Det är egentligen steg nummer ett efter att man bokat sin resa. Det måste man fixa ett visst antal dagar innan man ska åka dit. Absolut senast två veckor innan avresa har jag för mig att det var.
— Sen måste man se till att passet inte är för gammalt, eller om man har skaffat det nyligen så kanske man måste kolla upp det där.

Här kan du ansöka om visum till USA

Mathias berättar att det tog några dagar innan visumet blev godkänt.
— Jag tror vi bokade resan i augusti och åkte i oktober. Vi fixade visumet ganska omgående, det är väl egentligen att rekommendera att fixa det åtminstone en månad innan man tänker åka iväg.

Men det finns en annan, inte helt oviktig sak, att tänka på också.
— Man behöver ha ganska mycket fickpengar också i USA, där är det en annan kultur när man är på restauranger och sånt. Att de ska ha dricks och sådant. Sen ska man tänka på att alla hotell inte har frukost, det är inte så vanligt i USA. Så det måste man tänka på att man har tillräckligt med fickpengar.

Central Park – en oas mitt i storstaden. Foto: Mathias Andersson

Hur var det att kliva in i Madison Square Garden?
— Det var riktigt mäktigt. Man förstår ju varför den kallas för ”Worlds most famous arena”. Det kändes som den var ganska nyrenoverad, annars ser den ju ganska gammal ut utifrån.
— Det var kiosker nästan vart femte meter kändes det som så man kunde köpa öl, snacks, korv och burgare och allt vad det nu var. Redan på uppvärmningen kändes det som att det var fullsatt. Det var ett jäkla liv redan då.
— Det är som en konsert nästan, att vara på en NHL-match. Det är inte bara själva hockeyn som är helt fantastisk, utan det är massa annat runt omkring också som gör det så värt att åka dit. Som grädde på moset fick vi se Vegas Golden Knights också som då var ett väldigt färskt lag.

Boka din Rangers-match på Madison Square Garden med Nickes.Com

Och så var det det här med Kungen av New York, Henrik Lundqvist. Mathias Andersson berättar att det blev stort jubel när vår svenske målvaktshjälte klev in på isen.
— Vilket jubel det blir, det är då man verkligen förstår hur stor han är i New York. Stor på många sätt och vis, han är verkligen en kultfigur för Rangers och hela New York egentligen. Det märks att de verkligen avgudar honom och nästan vart tredje person går runt med en Lundqvist-tröja på sig.