Niklas Hjalmarsson: ”En fantastisk spelare som gör grejer som egentligen inte någon annan kan göra”

Till hösten går Niklas Hjalmarsson in på sin tolfte säsong i NHL och det är få människor som bättre än honom kan ge en inblick i vilka arenor och städer man ska rekommendera till ressugna NHL-åskådare. Nickes.Com stämde träff med den rutinerade backen och fick en hel del restips.
— Just min favoritstad att åka och spela i och gå ut och käka och njuta av en fin stad är Vancouver, berättar 31-åringen.

Boka din NHL-resa med Nickes.Com redan idag

Niklas Hjalmarsson har under sommaren befunnit sig i Jönköping för en välbehövlig semester efter en lång NHL-säsong. Hans elfte i ordningen sedan debuten i Chicago Blackhawks den 28 februari 2008 då Dallas stod för motståndet. Det har blivit 671 matcher till sedan dess i världens bästa liga och på de 128 slutspelsmatcher han deltagit i har han fått ut tre Stanley Cup-ringar.

Niklas Hjalmarsson i Chicagos tröja. Foto: Wikipedia

Boka din NHL-resa till Chicago med Nickes.Com redan idag

När Nickes.Com träffar Niklas Hjalmarsson efter ett ispass i Kinnarps Arena är det just Chicago han tar upp när han får frågan om vilken stad man ska besöka om man ska åka på en NHL-resa.
— Nu kanske folk tror att jag säger det bara för att jag spelade där länge, men jag tycker Chicago är outstanding när kommer både till hockeyupplevelsen och staden som jag tycker är helt fantastisk. Jag tycker verkligen att fler borde åka och testa på Chicago.

Chicago är en av Nordamerikas häftigaste städer. Foto: Wikipedia

Men det finns också en annan stad det rutinerade NHL-proffset anser kommer tätt efter Chicago i upplevelseväg.
— Nashville. Det är en lite speciell stad och väldigt annorlunda mot Sverige. Det är alltid kul när man reser och får lite annorlunda upplevelser och det får man verkligen där tycker jag.

Upplev NHL och country i Nashville. Boka med Nickes.Com.

Nashville är ju countryns huvudstad, men har mer och mer börjat nämnas som en hockeystad. Dels med tanke på lagets framgångar de senaste åren, men också för stämningen på läktaren.
— Möter de ett bra lag så brukar det alltid vara riktigt bra stämning i arenan.

Stämningen i samband med NHL-hockey i Nashville ska enligt uppgift vara något utöver det vanliga. Foto: Wikipedia och Flickr

Av naturliga skäl är det såklart inte samma sak att vara spelare och vanlig åskådare och backgiganten har en favoritstad när hans lag befinner sig på roadtrip.
— Just min favoritstad att åka och spela i och gå ut och käka och njuta av en fin stad är Vancouver. Helt magisk tycker jag och en sån himla fin stad med mycket roligt man kan göra. Det är nära till bergen, jättefin mat och ligger vid havet. Det är en världsklass-stad.

Boka din NHL-resa till Vancouver med Nickes.Com

Av bara farten kommer Niklas Hjalmarsson på tre städer till han tycker är värda ett besök. Bland annat Montreal.
— Där är det verkligen passionerat och historik. En fantastisk upplevelse att kolla på hockey där, en av de bästa inramningarna skulle jag nog vilja säga. Man får gåshud nästan varje gång där. Det är också en väldigt häftig stad. Toronto är klassiskt, inte den bästa stämningen kanske, det är så himla dyra biljetter där så det är mycket företag och så där som har paxat platserna så det blir lite stelare stämning när det är dyrare biljetter.
— Tampa spelar en rolig och frejdig hockey så det skulle jag rekommendera att titta på. De är väldigt offensivt och talangfullt lag. Det blir alltid roliga matcher att kolla på dem.

Boka din NHL-resa till Montreal med Nickes.Com

Boka din NHL-resa till Toronto med Nickes.Com

Foto: Flickr och Wikipedia

Boka din NHL-resa till Tampa med Nickes.Com

Också hans nuvarande klubb Arizona Coyotes är värt att se.
— Arizona är ett fantastiskt ställe att uppleva. Det är ett väldigt häftigt ställe att åka och se en gång, det är väldigt annorlunda med öken och på vintern är det fantastiskt väder.

Boka din NHL-resa till Arizona med Nickes.Com

Lag, arenor och städer i all ära. NHL vore ju förstås ingenting utan alla sina fantastiska stjärnor. Niklas Hjalmarsson tvekar inte när han ombeds rekommendera en spelare man ska se.
— Det är ju väldigt tråkiga svar nu men…

Niklas Hjalmarsson?
— (skratt) Nej, jag drar nog ner biljettpriserna lite tror jag, jag gillar ju tråkhockey, säger den defensivt skicklige backen.
— (Connor) McDavid är en helt fantastisk spelare som gör grejer som egentligen inte någon annan kan göra. Det är väl McDavid och (Patrick) Kane, Erik Karlsson är rolig att kolla på också. Oliver Ekman-Larsson, fortsätter han.

Får man ångest när man ska möta McDavid? ”Nej, nu är han inne igen”
— Man är på tårna. Man vet ju att det är på en hundradel och är man inte där med huvudet så har man garanterat gjort ett misstag, det har jag gjort också. Där gäller det att vara med.

Jag antar att du gjort bra grejer mot honom också?
— Ja, det har jag gjort en och annan. Hoppas jag, säger Hjalmarsson och skrattar.

HENRIK SKOGLUND