NHL:s tio hetaste publiklag: ”Det är som en stor fest”

Vilken stad och arena ska man egentligen besöka om man vill maxa stämningen under en NHL-match? Nedan gör Nickes.Com:s hockeyexpert Henrik Skoglund ett försök att ranka de tio främsta lagen som dels lockar mest publik – men också skapar tryck på hemmaplan.

Boka din NHL-resa redan idag med Nickes.Com

10. Philadelphia Flyers

Klicka här för att boka din Flyers-match med Nickes.Com

Intresset för Flyers är enormt i Philadelphia. Trots ett gäng kassa säsonger och gnäll från fansen, så är ändå publiken trogen sitt lag och kommer för att stötta dem.

9. Montreal Canadiens

Klicka här för att boka din Canadiens-match med Nickes.Com

En klassisk hockeystad som slåss med Toronto om att få kalla sig The Capital of Hockey. Intresset runt och kraven på Montreal är skyhöga.
— Där är det verkligen passionerat och historik. En fantastisk upplevelse att kolla på hockey där, en av de bästa inramningarna skulle jag nog vilja säga. Man får gåshud nästan varje gång där. Det är också en väldigt häftig stad, har det svenska NHL-proffset Niklas Hjalmarsson, Arizona Coyotes, berättat tidigare för nhlresor.net.

8. Edmonton Oilers

Klicka här för att boka din Oilers-match med Nickes.Com

Kanske inte världens trevligaste stad och det är bökigt att ta sig dit. Men de har världens bästa spelare just nu i Connor McDavid och fansen till den femfaldiga Stanley Cup-vinnande klubben börjar andas morgonluft igen efter en rad miserabla år.

7. Pittsburgh Penguins

Pittsburgh – stålstaden.

Klicka Här för att boka din Penguins-match med Nickes.Com

Stålstaden i Pennsylvania är måhända ett lite bortglömt och underskattat resmål. Men intresset kring Penguins är högt och i laget spelar Sidney Crosby som får publiken att hänga med på noterna varje gång det vankas en målchans. Och det är ofta.

6. Boston Bruins

Klicka här för att boka din Bruins-match med Nickes.Com

Ett av de klassiska gängen i NHL och liksom alla städer där det finns hockeykultur så är fansen passionerade och krävande mot sitt lag. Här är det alltid fullsatt och den kräsna publiken lever sig med.

5. New York Rangers

New York – staden som aldrig sover. Foto: Wikipedia

Klicka här för att boka din Rangers-match med Nickes.Com

Har i skrivandets stund en beläggning på strax över 95 procent i klassiska Madison Square Garden, mitt på Manhattan. Men de som är där är dels de hängivna och krävande fansen, samt turister som ger allt när de väl får se en match med klassiska Rangers live.
— Det är ett sådant oerhört drag därinne! Jag vet inte riktigt hur deras ”fanbase” ser ut, men det känns som att många i publiken är turister. De vill vara där, dricka öl och ha kul. Det är som en stor fest med hög ljudvolym och det är fullt ös hela matchen, har Arizonas svensk David Ullström berättat tidigare för nhl-resor-net.

4. Toronto Maple Leafs

Toronto – värt ett besök. Foto: Flickr och Wikipedia

Klicka här för att boka din Maple Leafs-match med Nickes.Com

Det är 25 års kö till säsongsbiljetterna och många plåtar går i arv inom familjerna. Intresset är skyhögt för att se Maple Leafs i Toronto och självklart är det alltid fullsatt i Scotiabank Arena.

3. Chicago Blackhawks

Chicago är en av Nordamerikas häftigaste städer. Foto: Wikipedia

Klicka här för att boka din Blackhawks-match med Nickes.Com

Det här är en idrottstokig stad och Blackhawks står högt i kurs. Själva staden har ett rykte om sig att vara en fantastisk upplevelse och den känslan förtas knappast när man sticker in näsan i United Center.
— Jag tycker Chicago är outstanding när kommer både till hockeyupplevelsen och staden som jag tycker är helt fantastisk. Jag tycker verkligen att fler borde åka och testa på Chicago, berättade Niklas Hjalmarsson i somras.

2. Vegas Golden Knights

Staden Las Vegas behöver ingen närmare presentation. Sedan ett år tillbaka har de även ett NHL-lag. Foto: Wikipedia och Flickr.

Klicka här för att boka din Golden Knights-match med Nickes.Com

Vegas blev en succé förra säsongen när de gjorde debut i ligan. Det är ständigt fullsatt och stämningen är hög. Sen går ju inte staden av för hackor heller om man säger så.

1. Nashville Predators

Stämningen i samband med NHL-hockey i Nashville ska enligt uppgift vara något utöver det vanliga. Foto: Wikipedia och Flickr

Klicka här för att boka den Predators-match med Nickes.Com

Stämningen i Bridgestone Arena går minsann inte av för hackor och det är fler än en person som vittnat om gåshuden som infinner sig i countryns huvudstad när det vankas ishockey. Galen stämning. Även staden är lite ”galen” och alla som varit där rekommenderar ett besök.