Fem matcher på sex dagar – ta rygg på denna skräddarsydda NHL-resa

Ska man åka till Nordamerika för att kolla på hockey vill man såklart få ut så mycket som möjligt av det hela. Nedan hittar ni en skräddarsydd drömresa signerad Henrik Skoglund. En drömresa som är fullt möjlig att genomföra redan om ett par månader.

Vi har gått inpå andra halvan av NHL-säsongen. Men ännu är det inte för sent att boka sin NHL-resa. Men vilka lag ska man se? Vilka städer ska man besöka och hur ska man hinna med allt? För ska man till Nordamerika, vilket kanske är en resa som man bara gör en gång i livet, så vill man ju såklart hinna med att se så mycket som möjligt.

Boka din NHL-resa redan idag med Nickes.Com

Jag har valt att fokusera på lag, ligor, spelare och städer jag absolut skulle vilja se om jag åker till Nordamerika. New York är ett måste såklart, även Toronto måste upplevas.

Tyvärr kan man inte få allt och på förhand bestämde jag mig för att den här resan måste vara realistisk att genomföra samt att vistelsen på andra sidan Atlanten ska vara lagom tidsmässigt, samt att jag vill klämma in så mycket som möjligt på mindre än en vecka.

Exempelvis skulle jag kunna offra en och annan kroppsdel för att få se Edmontons Connor McDavid live, men om jag skulle pressa in en match med Oilers i det här schemat skulle jag behöva en tidsmaskin.

Vill man få allt skulle man behöva en tidsmaskin. Foto: Pixabay

”Marty, to the DeLorean!!!”

Knappast realistiskt. Men nedan schema tillgodoser de flesta behov gällande mina kriterier på en lyckad resa. Viss, det blir ett pressat schema emellanåt, men å andra sidan så är det värt det för att hinna med så mycket som möjligt.

Häng med! Nu flyger vi…

Onsdag 20 mars 2019, klockan 20:00: Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs

Boka biljetter

Buffalo är måhända inte världens trevligaste stad. Men den ligger strategiskt precis på gränsen mellan USA och Kanada och varför inte inleda vår resa med att se sommarens draftetta Rasmus Dahlin in action på amerikansk is? Närheten till Toronto gör också att Maple Leafs lär ha en hel del fans på plats, det tar bara lite drygt två timmar med bil att köra de 16 milen.

Utöver Rasmus Dahlin får vi även chansen att se Lawrence Pilut och Johan Larsson på nära håll i hemmalaget. Dessutom är det väl inte helt otroligt att någon av de blågula hjältar som i skrivande stund håller till i farmarlaget Rochester, Rasmus Asplund, Alexander Nylander och Victor Olofsson, kan vara uppkallade vid det här laget.

Kanske får vi till och med se en brödrakamp mellan Alexander och hans bror William Nylander i Maple Leafs? Sedan tackar man ju såklart inte nej till att se superstjärnorna Auston Matthews, John Tavares och Patrick Marleau i bortalaget.

Torsdag 21 mars

Dagen inleds med att vi lämnar Buffalo bakom oss och styr kosan mot ett av huvudmålen för resan, Toronto. Vill vi så kan vi stanna till vid Niagarafallen och se det vidunderliga vattenfallet. Kanske till och med tar vi oss en hisnande båttur?

Det tar cirka två och en halvtimme med tåg från Buffalo till Toronto och lämnar vi den amerikanska staden tidigt så hinner vi uppleva desto mer av Kanadas största stad.

Torontos skyline. Foto: Pixabay

Fredag 22 mars, klockan 19:30: Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder

Boka biljetter

Vi vaknar utsövda och tar oss an dagen med öppet sinne. Toronto är en världsstad och vill man inte ägna sig åt shopping kan man fördriva dagen med att bara upptäcka saker i staden med drygt 2,7 miljoner invånare.

På kvällen vankas det världsbasket i Scotiabank Arena när Raptors tar sig an Thunder. Tänk att kunna lasta fram det kortet på fikarasten på jobbet, att man sett basketstjärnor som Russell Westbrook och Kawhi Leonard live.

Lördag 23 mars, klockan 20:00: Toronto Maple Leafs – New York Rangers

Boka biljetter

Vilken match!

Två av NHL:s mest klassiska lag drabbar samman och detta på klassisk hockeymark i Toronto. Som nämnts tidigare så har vi ur svensk synvinkel William Nylander i hemmalaget. Men han är inte inte ensam svensk i Maple Leafs, där finns också Andreas Johnsson och Pär Lindholm.

Klubbens farmarlag, Marlies, innehåller också de en hel del svenskar och det kan mycket väl vara så att någon av dessa blir uppkallad innan denna match.

Scotiabank Arena med landmärket CN tower i bakgrunden. Foto: Wikipedia

Söndag 24 mars, klockan 16:00: Toronto Marlies – Rochester Americans

Kontakta Nickes.Com för hjälp att boka biljetter till matchen

Vi stannar kvar i Toronto ytterligare en dag. Om man som jag, har bekanta i staden, så är detta ett ypperligt tillfälle att besöka dem, eller varför inte ,öta upp dem på stan för en brunch…

På eftermiddagen beger vi oss sedan till Ricoh Coliseum där vi får chansen att uppleva ett riktigt svenskmöte i farmarligan AHL. När detta skrivs, i början av 2019, så spelar inte mindre än sju svenskar i hemmalaget och tre i bortalaget.

Arenan, som ligger centralt, byggdes redan 1920 och har haft alla möjliga användningsområden, bland annat djurpresentationer, innan den nu används som hockeyarena. Så det är ett stycke historia att uppleva om man besöker arenan.

Foto: Wikipedia

Nu kan vi lägga till AHL-hockey på våran checklista också. Men nu har det blivit dags att hasta till flygplatsen för att bege oss mot New York. Jag skulle egentligen velat ta tåget här för att uppleva det nordamerikanska landskapet. Men man kan inte få allt.

Måndag 25 mars, klockan 20:00 New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Boka biljetter här

Det tar bara en och en halv timme att flyga från Toronto till New York och har vi tur så har flygtiderna synkat så pass bra att vi har en god natts sömn i en härlig hotellsäng i benen när vi beger oss ut för att upptäcka New York, världens huvudstad.

På kvällen vankas det ett riktigt stjärnbestrött möte i klassiska Madison Square Garden när Penguins med Sidney Crosby, Evgeni Malkin och Patric Hörnqvist gästar.

Men givetvis bultar våra svenska hjärtan lite extra för hemmalagets målvakt Henrik Lundqvist. Nu får vi chansen att uppleva honom in action på hemmaplan. Dessutom återfinner vi Mika Zibanejad, Jesper Fast, Fredrik Claesson och Lias Andersson (I farmarlaget när detta skrivs) i hemmalaget.

New York, New York. Foto: Pixabay

Efter ytterligare en natt i New York är det nu dags att åka hem. Såvida man inte vill ta några extra dagar i ”The Big Apple”.

På sex dagar har vi fått uppleva fem matcher innehållandes några av världens bästa spelare i två sporter. Dessutom en rad framstående svenska ishockeyspelare.