NHL resor New York Rangers

Allmänt om New York Rangers

New York City – det räcker nästan bara med att säga det för att man ska bli sugen att åka dit. ”The Big Apple” brukar ofta benämnas som världens huvudstad och utöver allt som går att göra staden så finns det också ett digert idrottsutbud. Däribland New York Rangers.

De flesta från Sverige som åker på NHL-resor åker till New York för att se bland annat Henrik Lundqvist i Madison Square Garden. Det är helt klart en upplevelse att se Rangers på plats då publiken i New York är känd för att skapa bra stämning oavsett sport.

Arenan ligger mitt på Manhattan mellan höghusen och räknas ofta som världens mest kända arena med sitt ikoniska tak. Senast lagen vann Stanley Cup var 1994 men laget var i final senast 2014 då de förlorade prestigemötet mot Los Angeles Kings. Den givne stjärnan i Rangers är såklart Henrik Lundqvist. Det är vanligt att man ser flera matcher under sin resa till New York.

New York Rangers biljetter

Biljetter till Madison Square Garden är ofta svåra att få tag i när Rangers spelar. Använd resegeneratorn här nedanför från Nickes.com för att hitta kommande matcher och pris både på lösa biljetter samt färdiga paket med boende i New York.

ENKELT ATT SKRÄDDARSY DIN NHL-RESA TILL NEW YORK

Att boka en NHL-resa med Nickes.Com till New York är alltid smidigt, tryggt och enkelt och ger er möjlighet att skräddarsy er resa helt efter era personliga önskemål. Självklart finns det möjlighet att se flera matcher och olika sporter under er vistelse.

BILJETTER TILL MATCHER I NEW YORK

Nickes.Com erbjuder biljetter och skräddarsydda paketresor till samtliga matcher i världens bästa hockeyliga. Samma sak gäller givetvis de andra professionella idrotterna också. Lag i NBA, NFL, MLB och MLS finns självklart också i staden.

MADISON SQUARE GARDEN

Den klassiska arenan ligger på 7:e avenyn mellan 31:a och 33:e gatan på Manhattan och är uppförd ovanpå järnvägsstationen Penn Station. Publikkapaciteten är 18 000 sittande vid ishockeymatcher och hög stämning garanteras. I byggnaden finns också en teater och restauranger, barer och affärer. Madison Square Garden är utan tvivel en av världens mest klassiska arenor.

NEW YORK RANGERS

Historien om New York Rangers börjar i Texas. En man vid namn ”Tex” Rickard arbetade som Ranger vid Texas ridande polis. ”Tex” flyttade till New York där han fick idén att starta ett hockeylag för NHL. Laget började i media kallas ”Tex’ Rangers” och hade en ridande polis som symbol. Så småningom ändrades namnet till New York Rangers. Logotypen blev en blå-vit-röd polissköld med lagets namn.

Rangers är ett av ”original six”-lagen. Alltså en av de sex klubbar som räknas till grundarklubbarna av världens bästa liga. Klubben har vunnit fyra Stanley Cup-titlar sedan begynnelsen 1926 och legendariska spelare som Wayne Gretzky, Mark Messier, Brian Leetch, Pavel Bure, Mike Richter, Mike Gartner och Jaromir Jagr har spelat i klubben.

Genom åren har en rad framstående svenskar spelat för klubben. Några av dessa är Ulf Sterner, Jan Erixon, Anders Hedberg, Ulf ”Lillpröjsarn” Nilsson, Tomas Sandström, Ulf Samuelsson, Ulf Dahlén, Markus Näslund, Niklas Sundström och Michael Nylander.

Nuförtiden är vår alldeles egna Henrik Lundqvist kanske den starkast lysande stjärnan i laget. Mest stjärnglans framåt har den tidigare JVM-hjälten Mika Zibanejad som säsongen 2018/2019 vann den interna poängligan med 74 poäng. Jesper Fast hålls högt av lagledningen och har sedan 2017 skrinnat runt med ett ”A” på bröstet. Unge Lias Andersson är en ”coming man” som organisationen hoppas mycket på i framtiden.

Eftersom Rangers är en av original-klubbarna finns det en lång historia att ta av och det ligger alltid en extra förväntan i luften när de andra ”original six”-klubbarna kommer till staden. Pulsen höjs såklart också när lokalkonkurrenterna Devils och Islanders kommer till Manhattan för match.

Andra närliggande klubbar som Washington, Pittsburgh och Philadelphia kommer också ofta till staden för att tävla om viktiga poäng och chanserna att få se superstjärnor som Alexander Ovechkin,

 

Givetvis går det även bra att skräddarsy en NHL-resa. Man kan till exempel passa på att se New York Islanders samt New Jersey Devils hemmamatcher när man är i New York.